Ingredientai
sorų miltų
100
g
kokosų pieno
110
g
moliūgų tyrės
80
g
šaltalankių tyrės
80
g
migdolų miltų
20
g
kukurūzų miltų
20
g
tirpinto kokosų aliejaus
25
g
citrinos sulčių
10
g
cukraus
1
v. š.
kepimo miltelių
1
a. š.
malto cinamono
1
a. š.
druskos
žiupsnelis
Aliejus formai patepti
Nuostabi moliūgų ir šaltalankių draugystė. Minkšti, drėgni keksiukai. Skanūs ir kitą dieną.
Gaminimo eiga
1. Dubenyje permaišome visus miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską, cinamoną.
2. Kitame dubenyje išplakame moliūgų, šaltalankių tyrę, kokosų pieną, aliejų, citrinų sultis.
3. Sujungiame abi mases ir užmaišome tešlą keksiukams.
4. Keksiukų formeles ištepame aliejumi ir 3/4 jų tūrio užpildome tešla.
5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
Pastabos: aš naudojau pirktinę šaltalankių tyrę su cukrumi. Galima padaryti patiems – sutrinti šaldytas (atšildyti prieš tai) arba šviežias uogas. Tuomet reikėtų padidinti cukraus kiekį iki 50 g.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Sveikas receptas.
Atsiliepimai