Ingredientai

sorų miltų 100 g
kokosų pieno 110 g
moliūgų tyrės 80 g
šaltalankių tyrės 80 g
migdolų miltų 20 g
kukurūzų miltų 20 g
tirpinto kokosų aliejaus 25 g
citrinos sulčių 10 g
cukraus 1 v. š.
kepimo miltelių 1 a. š.
malto cinamono 1 a. š.
druskos žiupsnelis
Aliejus formai patepti
Nuostabi moliūgų ir šaltalankių draugystė. Minkšti, drėgni keksiukai. Skanūs ir kitą dieną.

Gaminimo eiga

1. Dubenyje permaišome visus miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską, cinamoną.

2. Kitame dubenyje išplakame moliūgų, šaltalankių tyrę, kokosų pieną, aliejų, citrinų sultis.

3. Sujungiame abi mases ir užmaišome tešlą keksiukams.

4. Keksiukų formeles ištepame aliejumi ir 3/4 jų tūrio užpildome tešla.

5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.

Pastabos: aš naudojau pirktinę šaltalankių tyrę su cukrumi. Galima padaryti patiems – sutrinti šaldytas (atšildyti prieš tai) arba šviežias uogas. Tuomet reikėtų padidinti cukraus kiekį iki 50 g.

Skanaus!

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Sveikas receptas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai