Daugelis daržovių yra natūraliai saldaus skonio, todėl puikiai tinka ir desertų gamyboje. Šis veganiškas pyragas su riešutais ne tik skanus, bet ir palankesnis tiems, kurie stengiasi valgyti sveikiau, tačiau ypatingai mėgsta saldumynus. Desertams puikiai tinka morkos, moliūgai, saldžiosios bulvės, cukinijos, o, pavyzdžiui, avokadai puikiai dera su šokoladu.

Gaminimo eiga

1. Tai pyragas, dėl kurio nereikės sukti galvos! Visus ingredientus sudėkite į gilų dubenį (eiliškumas visiškai nesvarbu) ir išmaišykite iki vientisos masės.

2. Supilkite ją į kepimo popieriumi išklotą skardą, pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C, ir kepkite pyragą apie valandą. Prieš pyragui baigiant iškepti, apibarstykite jį traiškytais migdolų riešutais ir kepkite dar 10 minučių.

3. Skanaukite, kai pyragas atvės ir sutvirtės.

Receptu dalijasi „Iki“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą