Ingredientai
Sviestas
200 g
Kiaušiniai
4 vnt.
Cukraus pudra
300 g
Klevų ar kito sirupo
70 g
Miltų
360 g
Kepimo milteliai
4 šaukštelis
Vanilinio cukraus
1 šaukštelis
Citrinos
2 šaukštas
Pienas
200 ml
Nuraškykite uogas ir pakvieskite bičiulius pasimėgauti šiuo sultingu uogų tortu kartu su puodeliu vasariškos kavos.
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Kepimo formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais.
Ištirpinkite sviestą ir leiskite jam atvėsti.
Išplakite kiaušinius, cukraus miltelius ir sirupą, kol masė bus puri.
Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir citrinos žievelę.
Gautą masę sumaišykite su kiaušinių mase.
Pilkite sviestą, pieną ir maišykite, kol masė bus vienalytė.
Viską supilkite į kepimo formą ir kepkite 50–60 min.