Porcijos: 12

Gaminimo eiga

Paruoškite tešlą. Sumaišykite miltus, cukrų ir 150 g sviesto, kad gautųsi masė, panaši į trupinius. Įpilkite vandens ir greitai suminkykite tešlą. Padėkite į šaldytuvą 1 val.

Per tą laiką puode sumaišykite grietinėlę, kiaušinių trynius, cukraus pudrą, miltus ir vanilinį cukrų ir kaitinkite iki užvirimo. Virkite nuolat maišant, kol sutirštės. Palikite, kad atvėstų, retsykiais pamaišykite.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 C . Likusiu sviestu ištepkite išardomą kepimo formą. Iškočiokite tešlą, dėkite į formą ir subadykite šakute. Kepkite neatidarydami orkaitės 20 – 25 min. Atvėsinkite.

Užmerkite želatiną 10 min. šaltame vandenyje. Užvirinkite vandenį, cukrų ir želatiną, maišykite, kol želatina ištirps. Supilkite vyną. Atšaldykite taip, kad želė pilnai nesustingtų.

Paruoškite vaisius, juos gražiai supjaustykite.

Grietinėlės kremą užpilkite ant iškepusio pyrago. Ant viršaus kuo išradingiau sudėkite vaisius. Užpilkite pusiau sustingusia želė ir padėkite į šaldytuvą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai