Gaminimo eiga

Pirmiausia pasiruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite ir aliejuje pakepinkite svogūnus. Grybus, jei reikia, apvirkite, tada sudėkite į pakepintus svogūnus ir patroškinkite. Jeigu tai baravykai ar pievagrybiai, galite kepti iš karto.

Morką nuskuskite ir sutarkuokite, sudėkite į grybus ir patroškinkite. Pabaigoje suberkite žirnelius ir dar pakepinkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Nuimkite nuo ugnies, kai truputį pravės, suberkite tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite.

Tešlai varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su prasijotais miltais. Įmuškite kiaušinį, sudėkite kambario temperatūros sviestą, suberkite druską ir užminkykite vienalytę tešlą.

Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlos lakštą maždaug 5 mm storio ir supjaustykite ją kvadratais maždaug 9X9 cm. Ant kiekvieno gabaliuko tešlos dėkite po šaukštą įdaro ir gražiai suimkite kampus viduryje, kad gautųsi tarsi skarelė.

Bandeles galite sulankstyti ir kita forma - trikampiu, keturkampiu - taip, kaip jums patinka.

Bandeles patepkite plaktu kiaušiniu ir dėkite į įkaitintą iki 200 C laipsnių orkaitę. Kepkite maždaug 20 min.

Skanaus!

Tapk 1000receptu.lt draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Mėgsti gaminti? Pasidalink savo receptu, dalyvauk konkursuose ir laimėk puikius prizus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai