Ingredientai
„Pagal šį receptą man išeina pačios skaniausios varškės spurgos. Traškia plutele, minkštu vidumi, ne per saldžios. Mano skoniui tiesiog tobulos. O įdarą galite pasirinkti kiekvienas pagal savo skonį – kokią uogienę ar džemą mėgstate. Varškę naudojau naminę, pačios gamintą, bet puikiausiai tinka ir pirktinė. Tik jei naudosite varškę iš pakelių, miltų prireiks truputį daugiau“, – įspėja maisto tinklaraščio „Vijolės išbandyti receptai“ autorė Vijolė Gerlikienė gaminsiančius varškės spurgas.
Gaminimo eiga
Kiaušinius su cukrum ir vaniliniu cukrumi gerai išplakti maišytuvu, dėti miltus, nugesintą sodą, ištrintą šakute varškę ir gerai išminkyti. Jei tešla labai minkšta ir limpanti prie rankų, įdėkit dar miltų, bet nepersistenkite. Kuo daugiau miltų, tuo kietesnės spurgos.
Tada drėgnomis rankomis formuokite graikiško riešuto didumo spurgytes ir virkite įkaitusiame aliejuje ant nedidelės kaitros, kol spurgytės iškyla į paviršių ir įgauna rusvą spalvą – maždaug 3–4 min.
Džemą į iškepusias, truputį pravėsusias spurgas įšvirkškite konditeriniu švirkštu. Pabarstykite cukraus pudra ir mėgaukitės niekada nepabostančiomis spurgytėmis.
Skanaus.