Ingredientai
Kreminė varškė
170 g
Pienas
60 g
Aliejus
70 g
Cukrus
50 g
Kiaušinis
1 vnt.
Miltai
380 g
Vanilinis cukrus
1 pakelis
Kepimo milteliai
2 a. š.
Druska
1 žiupsnelis
Porcijos: 4
Varškės sausainius „Zuikučius“ kepa Vokietijoje gyvenanti tinklaraščio „Receptų kolekcionierė“ autorė Karina Požienė.
Gaminimo eiga
* Iš sausainiams skirtų produktų užminkyti tešlą, uždengti ir leisti apie pusvalandį pailsėti.
* Iškočioti maždaug 1 cm storio lakštą, norima formele išspausti sausainius ir kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15 minučių.
* Iškepusius sausainius aptepti iš cukraus pudros ir citrinos sulčių paruoštu glajumi ir papuošti pagal savo fantaziją.