Šiuo varškės pyragu su obuoliais ne gėda ir svečius vaišinti. Jame visko yra – ir tešlos trapumo, ir įdaro minkštumo, ir vaisių gaivos. Iškepusį varškės pyragą su obuoliais apibarstykite cukrumi ar cukraus pudra.

Gaminimo eiga

1. Kiaušinius, cukrų, druską ir kepimo miltelius išplakite šluotele iki vientisos masės.

2. Į kiaušinio plakinį įmaišykite IKI liesą varškę ir gerai išmaišykite. Supilkite 100 g lydyto IKI sviesto ir pieną. Sudėkite krakmolą ir dar kartą gerai išmaišykite

3. IKI sausainius susmulkinkite virtuviniu kombainu ir sumaišykite su likusiu išlydytu sviestu. Sausainių mase išklokite kepimo formą ir kepkite orkaitėje 170 °C temp. apie 10–15 min.

4. Ant iškepusio sausainių pagrindo supilkite varškės masę. Ant jos sudėkite plonomis riekelėmis pjaustytus IKI obuolius, juos apibarstykite šaukštu cukraus ir pyragą kepkite orkaitėje 150 °C temp. apie 40 min.

5. Iškepusį pyragą atvėsinkite ir patiekite su mėtų lapeliais.

Skanaus!

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai