Ingredientai
Miltai
200
g
Kepimo milteliai
1
šaukštelis
Sviestas
150
g
Cukrus
100
g
Kiaušiniai
1
vnt.
Varškė
500
g
Grietinė
100
g
Kiaušiniai
2
vnt.
Cukrus
100
g
Mėlynės
300
g
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą, sutrinkite iki drėgnų gumulėlių. Įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir užminkykite tešlą. Suvyniokite tešlą į plėvelę ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.
Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite grietinę, kiaušinį ir cukrų, išplakite su trintuvu iki vientisos masės.
Tešlą sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą nuimamais kraštais, suformuokite 4 – 5 cm aukščio kraštelius. Ant viršaus supilkite varškės masę, apibarstykite uogomis.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 35 min. Kai pyragas atvės, išimkite iš formos.
Atsiliepimai