Ingredientai

Miltai 200 g
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Cukrus 100 g
Cukrus 100 g
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą, sutrinkite iki drėgnų gumulėlių. Įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir užminkykite tešlą. Suvyniokite tešlą į plėvelę ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite grietinę, kiaušinį ir cukrų, išplakite su trintuvu iki vientisos masės.

Tešlą sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą nuimamais kraštais, suformuokite 4 – 5 cm aukščio kraštelius. Ant viršaus supilkite varškės masę, apibarstykite uogomis.

Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 35 min. Kai pyragas atvės, išimkite iš formos.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai