Ingredientai
Gaminimo eiga
8 porcijos
1. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
2. Tešla – viename inde sumaišome miltus, kokoso drožles, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sudedame kubeliais supjaustytą sviestą ir suminkome rankomis. Minkome tol, kol iš tešlos atsiranda trupiniai. Dedame į šaldytuvą.
3. Įdaras – kitame inde išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame elektriniu mikseriu kelias minutes, kol gauname kreminę, gelsvą masę. Tada sudedame varškę ir grietinę, išplakame mikseriu.
4. Į kepimo indą aukštesniais kraštais patiesiame kepimo popierių. Aš naudojau stačiakampį stiklinį kepimo indą (30 cm x 19 cm).
5. Į kepimo indą sutrupiname ¾ tešlos, prispaudžiame prie dugno. Supilame varškės įdarą, tolygiai išdėliojame avietes ir ant viršaus sutrupiname likusią tešlą.
6. Pyragą kepame 30 min įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pyragą atvėsiname ir patiekiame.
Atsiliepimai