Ingredientai

cukraus 0.5 stiklinės
grietinės 1 stiklinė
sodos 0.5 a. š.
miltų 1 stiklinė
aliejaus 2 v. š.
kakavos 2 v. š.
varškės masei:
cukraus 0.5 stiklinės
padažui:

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia pasiruošti tešlą. Išsukti kiaušinius ir cukrų iki putų, dėti grietinę, sodą (galima ir negesinti) ir aliejų. Viską gerai išmaišyti.

2. Atsargiai įmaišyti išsijotus miltus ir kakavą.

3. Atskirame giliame inde sumaišyti visus ingredientus varškės masei. Turi gautis tirštoka masė. Jei sausoka, galima įdėti 1 ar 2 šaukštus grietinės.

4. Indą, kuriame kepsite, ištepti sviestu. Supilti į ją šokoladinę biskvitinę masę. Iš viršaus į vidurį atsargiai pilti varškės masę. Nemaišyti. Masė pati tolygiai pasiskirstys.

5. Kepti orkaitėje 180 laipsniu temperatūroje maždaug 40-50 minučių, neatidaryti durelių pirmas 20 minučių. Ar iškepęs, tikrinti mediniu pagaliuku. Išimti pyragą iš skardos tik visiškai atvėsusį.

7. Skanus ir vienas, ir su padažu. Padažui skirtus produktus sudėti į kombainą ir sumalti. Truputį atšilus gaunamas puikus padažas.

Skanaus!

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai