Ingredientai

Varškė 300 g
Miltai 120 g
Kiaušinių tryniai 4 vnt.
Kietasis sūris 100 g
Baravykai švieži 100 g
Sviestas 60 g
Daržovių sultinys 100 ml
Grietinėlė 100 ml
Baltas sausas vynas 50 g
Druska pagal skonį
Juodieji malti pipirai pagal skonį
Rozmarinai 1 šakelė
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Varškę pertrinkite per sietelį. Įmuškite kiaušinių trynius ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus, tarkuotą sūrį, pagardinkite druska bei pipirais ir suminkykite iki vientisos masės. Įdėkite pusvalandžiui ar ilgiau, jei išeina, į šaldytuvą, kad pabręstų. Paskui iš tešlos formuokite nedidelius kukulius ir virkite pasūdytame vandenyje maždaug 5 minutes nuo to, kai iškils į paviršių.

Kol kukuliai virs, paruoškite padažą.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite jame smulkiai supjaustytą svogūną. Tada suberkite plonytėmis riekelėmis supjaustytus baravykus ir nuolat maišydami kepinkite, kol gražiai apskrus. Tada supilkite baltą vyną ir dar pakaitinkite kelias minutes. Pabaigoje supilkite grietinėlę ir daržovių sultinį. Užvirkite, pagardinkite druska bei pipirais ir įmeskite rozmarino šakelę.

Tapk 1000receptu.lt draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Mėgsti gaminti? Pasidalink savo receptu, dalyvauk konkursuose ir laimėk puikius prizus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai