Ingredientai

Grikiai 200 g
Pienas 400 ml
Vanduo 1 stiklinė
Varškė 500 g
Sviestas 120 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus 5 šaukštai
Razinos 2 saujos
Cinamonas žiupsnelis
Vanilinis cukrus 0.5 šaukštelio
Druska žiupsnelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Vandenį pasūdykite, supilkite druską, suberkite grikius.

Virkite ant silpnos ugnies, įmaišykite sviestą.

Supilkite pieną ir virkite ant mažos ugnies kol grikiai išbrinks.

Palikite grikius atvėsti.

Suberkite pertrintą varškę, cukrų, prieskonius, įmuškite kiaušinius, suberkite išmirkytas razinas.

Gerai išmaišykite.

Kepimo formą gerai ištepkite sviestu ir sukrėskite tešlą.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-45 minutes.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai