Ingredientai

Manų kruopos 2 šaukštai
Miltai šaukštas
Žalumynai 1 sauja
Česnakai 2 skiltelės
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Druska pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Varškę sudėkite į sietelį, apdenkite marle, prispauskite ir palikite, kad nuvarvėtų skystis.

Paskui pertrinkite varškę per sietelį.

Nuo žalumynų nupjaustykite stiebus, lapelius ir česnako skilteles smulkiai supjaustykite.

Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius ištrinkite su varške. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų. Į varškės masę suberkite manų kruopas, miltus, kepimo miltelius, gerai išmaišykite.

Į varškę įpilkite porą šaukštų aliejaus, suberkite smulkintus žalumynus ir česnakus, išmaišykite. Po truputį įmaišykite į varškę plaktus baltymus. Įberkite druskos ir pipirų.

Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Molinį kepimo indą ištepkite alyvuogių aliejumi, sudėkite varškės masę, išlyginkite šlapia mentele.

Ant viršaus tolygiai užberkite sūrį. Pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę, kepkite 45 – 50 min. Paskui išjunkite orkaitę, praverkite dureles. Po 15 – 20 min. išimkite užkepėlę iš orkaitės ir galite patiekti.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai