„Ar ragavote varškės apkepą su obuoliais ir bolivine balanda? Jei ne, siūlau nieko nelaukti – išsikepti ir paragauti. Pats laikas prisijaukinti bolivinės balandos (kynva) sėklas, kurios pasižymi beveik idealia aminorūgščių proporcija, dideliu kalcio ir geležies kiekiu“, – kviečia tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė.

Gaminimo eiga

  • Nulupu ir burokine tarka į dubenėlį sutarkuoju 2 saldesnius obuolius. Ant jų išspaudžiu apie 2 šaukštus citrinos sulčių. Obuolius sumaišau su citrinos sultimis (kad mažiau pakeistų spalvą).

  • Į kitą didesnį dubenį verčiu varškę, beriu 2 šaukštus cukraus ir šiek tiek druskos. Įmušu 3 kiaušinius. Dedu 2 šaukštus graikiško jogurto. Verčiu bolivinę balandą (kynvą). Viską sutrinu trintuvu iki vientisos masės.

  • Tuomet į varškės masę verčiu takuotus obuolius. Gerai sumaišau tarkuotus obuolius su varškės mase. Apkepo tešla paruošta!

  • Į kepimo formą (11x30 cm dydžio) įtiesiu kepimo popierių. Verčiu visą varškės masę, sulyginu paviršių.

  • Dubenėlyje išlydau ~20 g sviesto ir juo aptepu būsimo apkepo paviršių.

  • Kepsiu apkepą įkaitintoje 190 laipsnių orkaitėje apie 1 val. – „viršus apačia“, be vėjelio.

  • Iškepusį apkepą galima iš karto traukti lauk iš orkaitės ir šiek tiek palaukus ragauti.

  • O jei turite daugiau laiko, apkepui iškepus praverkite orkaitės dureles, palaukite 5–10 min., tuomet išimkite iš orkaitės ir ragaukite.

  • Kuo pagardinti su kuo derinti šį apkepą – skonio reikalas. Mes valgėme kaip tradicinį varškės pakepą – su graikišku jogurtu ir uogiene. Tikrai puikiai tiks šviežios uogos ar vaisiai, grietinė.

  • O atvėsęs apkepas gardus ir vienas.

  • Skanaus.