Ingredientai

Porcijos: 4

„Varškės apkepas su kokosų miltais labai skanus tiek šiltas, tiek šaltas. Su grietine ar uogiene. Persimonas čia labai tinka, bet jei nemėgstate ar nerandate parduotuvėje, – kitokie vaisiai ar uogos čia derės puikiai. Tik saldumą reguliuokite pagal save, nes persimonas yra saldokas, jei dėsite rūgštesnius vaisius, tuomet ir cukraus reikėtų daugiau“, – pataria tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė.

Gaminimo eiga

  • Kiaušinių baltymus atskiriu nuo trynių. Į baltymus beriu šiek tiek druskos ir plaku mikseriu 5 min.

  • Į kitą dubenį dedu kiaušinių trynius, kokosų miltus, cukrų, natūralų jogurtą, varškę. Visus produktus suplaku maišytuvu iki vientisos masės. Į šią varškės masę dedu šaukštą išplaktų baltymų, gerai sumaišau. Tada dedu dar šaukštą baltymų ir vėl išmaišau. Taip iš lėto sujungiu abi mases.

  • Persimoną supjaustau kubeliais (nulupti nereikia). Į tešlą sudedu pjaustytą persimoną ir atsargiai sumaišau.

  • Kepimo formą (20 cm) atsegamais kraštais iškloju kepimo popieriumi (dugną ir šonus). Verčiu visą masę ir kepu įkaitintoje 175 laipsnių orkaitėje apie 35–40 min. („viršus apačia“, be vėjelio). Stebėkite kepimo laiką gali prireikti daugiau ar mažiau, nes visos orkaitės skirtingai kepa.

  • Tuomet orkaitę išjungiu (durelių nepraveriu) ir leidžiu šiek tiek (apie 10 min.) pyragui atvėsti.

  • O tada jau galima išimti iš kepimo formos ir skanauti.

  • Skanaus!