Ingredientai
Purūs ir minkšti varškėčiai visuomet yra puikus pasirinkimas pusryčiams ar lengvai vakarienei. O šauniausia tai, kad šį patiekalą ne tik lengva paruošti, bet ir visuomet galima paįvairinti skirtingais ingredientais bei skonių deriniais. Viena iš galimybių – išsikepti varškėčių su obuoliais.
Gaminimo eiga
Varškėčių gaminimo procesas išties paprastas: nulupkite obuolius, pašalinkite jų branduolius ir sėklytes, o minkštimą sutarkuokite.
Tarkuotą obuolį dėkite į dubenį kartu su varške, miltais, cukrumi, kepimo soda ir kefyru.
Įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite.
Iš gautos tešlos suformuokite norimo dydžio paplotėlius ir kepkite įkaitintoje keptuvėje ant trupučio aliejaus.
Vienai paplotėlių pusei gražiai apskrudus, verskite juos ant kitos ir taip pat kepkite, kol įgis rusvą atspalvį ir iškils.
Varškėčius galite patiekti su mėgstamais priedais – grietine, jogurtu, riešutų kremu, bananais ar uogomis.
Receptu dalijasi „Iki“