Ingredientai

Miltai 1.25 stiklinės
Obuoliai 2 vnt.
Cukrus 3 v. š.
Kefyras 2 v. š.
Kepimo soda 0.5 a. š.

Purūs ir minkšti varškėčiai visuomet yra puikus pasirinkimas pusryčiams ar lengvai vakarienei. O šauniausia tai, kad šį patiekalą ne tik lengva paruošti, bet ir visuomet galima paįvairinti skirtingais ingredientais bei skonių deriniais. Viena iš galimybių – išsikepti varškėčių su obuoliais.

Gaminimo eiga

  • Varškėčių gaminimo procesas išties paprastas: nulupkite obuolius, pašalinkite jų branduolius ir sėklytes, o minkštimą sutarkuokite.

  • Tarkuotą obuolį dėkite į dubenį kartu su varške, miltais, cukrumi, kepimo soda ir kefyru.

  • Įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite.

  • Iš gautos tešlos suformuokite norimo dydžio paplotėlius ir kepkite įkaitintoje keptuvėje ant trupučio aliejaus.

  • Vienai paplotėlių pusei gražiai apskrudus, verskite juos ant kitos ir taip pat kepkite, kol įgis rusvą atspalvį ir iškils.

  • Varškėčius galite patiekti su mėgstamais priedais – grietine, jogurtu, riešutų kremu, bananais ar uogomis.

Receptu dalijasi „Iki“