Ingredientai
Varškė
500
g
Pienas
1
stiklinė
Soda
0.5
šaukštelio
Grietinė
1
šaukštelis
Vanilinis cukrus
1
šaukštelis
Kiaušiniai
4
vnt.
Miltai
4
šaukštai
Cukrus
1
šaukštas
Druska
žiupsnelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Varškę išpurenkite ir užpilkite karštu pienu.
2. Kol varškė šiek tiek atvės, atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.
3. Trynius gerai išsukite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, o baltymus išplakite iki standžių putų,
4. Į šiltą varškę sudėkite su grietine sumaišytą sodą, kiaušinių trynius, įberkite žiupsnelį druskos ir miltus. Gerai išmaišykite.
5. Po truputį dėkite kiaušinių baltymus ir maišykite.
6. Gerai išminkykite tešlą ir formuokite varškėtukus.
7. Kepkite sviesto ir aliejaus mišinyje kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
8. Patiekite su skystu medumi ir uogomis.
Skanaus!
Atsiliepimai