Ingredientai

Kalendros žiupsnelis
Petražolės žiupsnelis
Citrinų sultys 1 šaukštas
Čili pipirai gabaliukas
Porcijos: 2
Užtepėlės gali būti ne tik pirktinės, ne tik varškės, bet ir sveikesnės bei mažiau kaloringos - daržovių. Baklažano tekstūra puikiai tinka gaminti užtepams.

Gaminimo eiga

Įkaitiname orkaitę iki 200 C ir kepame nuplautą baklažaną 30-40 min. Išėmę baklažaną, nulupame jo odą. Nuluptą baklažaną sutriname šakute ir paskaniname smulkiai pjaustytais pomidoru, svogūnu, česnaku, kalendra (arba petražolėmis) ir citrinos sultimis.

Galima paskaninti ir čili pipiru. Puikiai dera su keptu varškės sūriu, ant naminės duonos ar pagardinti rytinę košę.

Skanaus linki recepto autorė – Valentina B.

sulieknek.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai