Porcijos: 3

„Greitai ir paprastai iškepsite vaflius-varškėčius. Nereikia nei maišytuvo, nei trintuvo, visą darbą atliksite šakute. O vafliai labai gardūs ir traškūs!“ – sako tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė.

Gaminimo eiga

  • Varškę verčiu į dubenį ir sutrinu šakute. Beriu 4 šaukštus cukraus. Pilu lydytą sviestą. Viską gerai sumaišau.

  • Tuomet į dubenį įmušu 3 kiaušinius, vėl viską sumaišau.

  • Į gautą varškės masę įsijoju 180–200 g miltų, sumaišytų su šaukšteliu kepimo miltelių (miltų kiekis priklauso nuo varškės, jei varškė sausa, užteks ir 180 g miltų).

  • Sumaišius turime gauti tirštą masę. Galima kepti vaflius.

  • Dedu po šaukštą tešlos į vaflinę ir kepu, kol gražiai apskrunda.

  • Taip iškepu visus vaflius – man pavyko 16–18 (tiksliai nepavyko suskaičiuoti, nes vafliai labai greitai „išgaravo“).

  • Likusius vafliukus sudėjau į lėkštę, apibarsčiau cukraus pudra ir avietėmis.

  • Minkšti viduje, traškūs išorėje – mums labai patiko.

  • Skanaus.