Ingredientai
„Greitai ir paprastai iškepsite vaflius-varškėčius. Nereikia nei maišytuvo, nei trintuvo, visą darbą atliksite šakute. O vafliai labai gardūs ir traškūs!“ – sako tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė.
Gaminimo eiga
Varškę verčiu į dubenį ir sutrinu šakute. Beriu 4 šaukštus cukraus. Pilu lydytą sviestą. Viską gerai sumaišau.
Tuomet į dubenį įmušu 3 kiaušinius, vėl viską sumaišau.
Į gautą varškės masę įsijoju 180–200 g miltų, sumaišytų su šaukšteliu kepimo miltelių (miltų kiekis priklauso nuo varškės, jei varškė sausa, užteks ir 180 g miltų).
Sumaišius turime gauti tirštą masę. Galima kepti vaflius.
Dedu po šaukštą tešlos į vaflinę ir kepu, kol gražiai apskrunda.
Taip iškepu visus vaflius – man pavyko 16–18 (tiksliai nepavyko suskaičiuoti, nes vafliai labai greitai „išgaravo“).
Likusius vafliukus sudėjau į lėkštę, apibarsčiau cukraus pudra ir avietėmis.
Minkšti viduje, traškūs išorėje – mums labai patiko.
Skanaus.