Ingredientai

sviesto 200 g
cukraus 250 g
miltų 1 puodelis
vanilės žiupsnelis
cinamono žiupsnelis
Tešla vafliams užmaišoma greitai, tačiau kepimo procesas užtrunka. Gal todėl daugeliui vafliai asocijuojasi su šventiniu desertu, kai vafliai kepami ypatingomis progomis. Ir ne veltui – nes vafliai yra itin gardus traškus skanėstas.

Gaminimo eiga

1. Supjaustyti sviestą gabaliukais ir ištirpinti prikaistuvyje. Sviesto popierėlio neskubėti išmesti (žr. žingsnį 5). Pastoviai maišyti ir nekaitinti ant karštos ugnies. Kai sviestas ištirps, perpilti į indą, kuriame ruošite tešlą ir atvėsinti (palaukti apie 10 min.).

2. Ištirpintą sviestą gerai išsukti su cukrumi ir įmaišyti cinamono bei vanilės.

3. Į sviesto bei kiaušinių masę įmušti kiaušinius. Galima mušti ir maišyti po vieną arba įmušti iškart visus ir tada išmaišyti.

4. Supilti miltus ir išmaišyti iki vientisumo. Jei miltai atrodo negražūs, galima persijoti per sietelį. Įmaišyti šaukštelį brendžio arba nugesintos sodos. Jei naudosite kepimo miltelius, geriau sumaišyti juos iškart su miltais ir tada įmaišyti į tešlą.

5. Vaflinę patepti sviestu (trupučiu, labai patogu jei naudosite sviesto popierių, kuris liko). Įkaitinti vaflinę. Šaukštu semti tešlą ir pilti per viduriuką. Nepilti daug tešlos, uždengus keptuvę dangčiu tešla savaime išsilydys. Kepti vaflį kol apskrus, tada atsargiai peiliu nuimti ir kaipmat susukti, kol dar karštas ir nesukietėjo. Padėkite į šoną. Ir taip toliau.

6. Iškepusius ir atvėsusius vaflius galima patiekti vienus, o galima pripildyti grietinėlės, šokoladinio ar karamelės įdaro.

Skanaus!

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai