Ingredientai

Jautienos sultinio kubeliai 2 vnt.
Cukrus 1 v. š.
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Pracūziškas batonas Baguette
Porcijos: 6
Vienas garsiausių Prancūzijos patiekalų – tai svogūnų sriuba. Karamelizuojant svogūnai praranda savo aitrumą ir tampa saldūs, o troškinami kartu su jautienos sultiniu įgauna nuostabiai pikantišką skonį. Dažniausias šios sriubos patiekimas – dubenėlyje užkepta baltos duonos rieke bei sūriu.

Gaminimo eiga

1. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir kepinti keptuvėje su sviestu. Įberti šiek tiek cukraus ir užpilti balzaminio acto, kad svogūnai karamelizuotųsi.

2. Kol svogūnai kepa, pasiruošti sultinio. Užvirinti 1 l vandens ir įdėti sultinio kubelius, kurie turi pilnai ištirpti. Po truputį užpilti sultinio ant svogūnų, kad juos apsemtų, pagardinti druska bei pipirais ir palikti pasitroškinti iki 40 min. Jei nugaruoja sultinys, po truputį papildyti.

3. Baguette supjaustyti riekelėmis, sudėti į kepimo skardą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pagardinti druska bei pipirais ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje konvekciniu režimu, kol apskrus.

4. Troškintus svogūnus su visu skysčiu pilti į nedideles kepimo formeles, ant viršaus dėti skrudintas Baguette riekeles ir užberti ementalio sūrio. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje konvekciniu režimu apie 10 minučių.

Skanaus!
www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai