Ingredientai
Balta duona
8 riekelės
Rūkyti šprotai aliejuje
1 indelis
Fermentinis sūris
50 g
Tepamas sūrelis
50 g
Porcijos: 3
Užkandžiai su šprotais tikrai papuoš šventinį stalą. Tiks Kūčių, Kalėdų, Velykų ar gimtadienio vakarėlio proga. Maisto tinklaraščio „5produktai“ autorė Roma Labžentė dalijasi užkandžio su šprotais receptu.
Gaminimo eiga
1. Duonos riekeles įstrižai perpjauti per pusę ir šiek tiek pakočioti, kad būtų plonesnės.
2. Trikampėlius po vieną sukti į vamzdelį ir sutvirtinti smeigtuku. Sukti taip, kad viduje liktų nedidelis, iki 2 cm skersmens tarpas.
3. Smulkiai sutarkuoti fermentinį sūrį, sumaišyti jį su tepamu sūreliu ir prieskoniais.
4. Sūrį arbatiniu šaukšteliu užtepti ant nedidelio salotos lapelio. Ant viršaus patupdyti vieną šprotą ir pusę marinuoto agurkėlio.
5. Salotos lapą atsargiai susukti ir ir įdėjau į baltos duonos krepšelį.