Originalus užkandis. Labai skanu su paskrudinta duona.

Gaminimo eiga

Gaminimas

Paprikas nuplaukite, nusausinkite ir apkepkite ant grotelių (kol ugnis dar nelabai kaitri). Kepdamos paprikas nuolat vartykite, kad apkeptų iš visų pusių. Tuomet paprikas sudėkite į plastikinį maišelį ir palikite jame 15 minučių.

Česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Smulkiai supjaustykite petražoles, tuomet sumaišykite su susmulkintu česnaku.

Apelsinus nuplaukite ir nulupkite, minkštimą supjaustykite plonomis skiltelėmis – ne storesnėmis kaip 1 centimetro pločio.

Nulupkite keptų paprikų odelę, išimkite sėklytes. Minkštimą supjaustykite maždaug 1 centimetro pločio juostelėmis.

Juodąsias ir žaliąsias alyvuoges perpjaukite per pusę. Alyvuoges sumaišykite su paprikomis bei petražolėmis su česnakais.

Į dubenį sudėkite paprikų, alyvuogių ir petražolių mišinį, ant viršaus sudėkite apelsinus. Pagardinkite apelsinų sultimis, alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir kuminu. Pagardą palikite 15 minučių pastovėti kambario temperatūroje arba dviem valandoms palikite šaldytuve.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Mocarelos užkandis su baziliko lapeliais
Lengvai paruošiamas
10 min.

Mocarelos užkandis su baziliko lapeliais

Užkandis su tunu
Lengvai paruošiamas
15 min.

Užkandis su tunu

Greitas šprotų užkandis
Lengvai paruošiamas
10 min.

Greitas šprotų užkandis

Cukinijų suktinukai
Lengvai paruošiamas
15 min.

Cukinijų suktinukai