Ingredientai
Upėtakiai
400 g
Sviestas
75 g
Citrinos
2 vnt.
Alyvuogių aliejus
100 ml
Medus
1 šaukštelis
Česnako
100 g
Petražolės
100 g
Česnako
2 skiltelė
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Cukinijos
1 vnt.
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
Morką ir cukiniją nuplauti, supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Morkais trumpai apvirti. Daržoves sudėti į dubenį, apšlakstyti aliejumi, pabarstyti pipirais, druska ir dūmo skonio milteliais.
Žuvį padėti ant didesnio folijos gabaliuko, padėti rozmarino šakeles ir plonus sviesto gabaliukus. Foliją sandariai užsukti ir dėti ant griliaus. Kepti iš kiekvienos pusės max. po 4 min. Jei gabaliukas labai plonas, dar mažiau.
Padažui labai labai smulkiai sukapoti žoleles ir česnaką. Sumaišyti aliejų, išspaustas citrinų sultis ir medų, pagardinti druska ir pipirais. Žoleles ir padažą sumaišyti prieš patiekiant.
Ant lėkštės sudėti daržoves, žuvį ir aplieti padažu.