Ingredientai

Bananas 1 vnt.
Apelsino sultys 1 vnt.
Cukrus marmeladams 165 g
Kokosų pienas 0.5 stiklinės
Kokosų drožlės 2 v. š.
Ispaninio šalavijo sėklos 3 v. š.
Juodasis šokoladas (pvz.: „Pergalės“) 5 vnt.
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

1. Braškes ir bananus sutrinkite pirštais ir dėkite į puodą, kuriame virsite uogienę, įspauskite apelsino sulčių, įberkite cukraus marmeladams, išmaišykite ir kaitinkite ant viryklės, kai užvirs, virkite apie 5 minutes. Likus 2 minutėms iki virimo pabaigos įtarkuokite citrinos žievelės.

2. Dalį uogienės sudėkite į indą, kuriame ją laikysite.

3. Antram sluoksniui į likusią uogienės masę puode įpilkite kokosų pieno, suberkite kokosų drožles, pavirkite, kad viskas užvirtų. Užvirus nuimkite nuo ugnies ir dėkite ispaninio šalavijo sėklas, išmaišykite, dėkite šokoladą ir vėl maišykite, kol jis ištirps.

4. Ant pirmojo uogienės sluoksnio dėkite antrąjį sluoksnį.

ALFO PATARIMAI:

· Braškes galite paskaninti rabarbarais, jie suteiks lengvo rūgštumo.
· Jei nemėgstate bananų, jų galite visai nedėti.
· Su cukrumi skirtu marmeladams (kadangi jame yra pektino, kalio sorbato) virti minkštas uogas reikia tik 5–10 minučių, o kietesnes, pvz., agrastus ar serbentus, tik iki 15 minučių.
· Laikykite kaip įprastą uogienę, o atidarius laikykite šaldytuve ir sunaudokite kuo greičiau. Bet ji tikrai ilgai neužsilaikys, nes ja galite mėgautis su sūriu, brusketa, blynais ar jogurtu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai