Pasigaminkire ukrainietiškų virtinukų su bulvėmis – labai gardus patiekalas. Tinka pietums ir vakarienei. Ukrainietškus virtinukus su bulvėmis patiekite su grietine ir likusiais keptais svogūnais.

Gaminimo eiga

1. Dideliame dubenyje sumaišykite 1 kiaušinį, 2/3 puodelio vandens ir 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir viską gerai išplakite. Įpilkite 1 puodelį miltų, lengvai išmaišykite, tuomet įpilkite dar 1 1/4 puodelio miltų. Suminkykite tešlą. Stalviršį apibarstykite miltais, padėkite ant miltų tešlą ir dar kartą viską išminkykite. Tešlą sudėkite į dubenį, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite 30–60 minučių pastovėti kambario temperatūroje.

2. Bulves dėkite į puodą su vandeniu ir įberkite druskos. Puodą uždenkite, užvirkite, sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite uždengę dangtį, kol bulves bus galima lengvai persmeigti šakute. Tuo tarpu didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Sudėkite svogūnus ir kepkite, dažnai maišydami, kol jie gražiai paruduos ir apskrus. Bulves išimkite iš puodo ir sutrinkite. Įmaišykite maždaug trečdalį pakepintų svogūnų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Gautą mišinį atvėsinkite.

3. Padalinkite tešlą į 4 dalis. Ją iškočiokite ir suformuokite nedidelius apskritimus. Į kiekvieną apskritimą dėkite jau paruošto įdaro ir viską gražiai užlenkite. Galiausiai užvirkite didelį puodą vandens, jį pasiūlykite. Sudėkite virtinukus ir virkite 2–3 minutes, kol šie iškils į viršų. Virtinukus sudėkite į didelį puodą ir uždėkite kelis gabalėlius sviesto. Viską patiekite su grietine ir likusiais keptais svogūnais.

Skanaus!

Receptu dalijasi IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai