Jei nesugalvojate, ką pateikti pietums, gaminkite turkiškus „balandėlius“. Itin gardu ir tikrai labai sotu. Turkiškus „balandėlius“ patiekite karštus.

Gaminimo eiga

  1. Į didelį puodą įdėkite kopūsto galvą, užpilkite vandeniu, įpilkite šlakelį aliejaus ir pavirkite, kol lapus galėsite atskirti nuo galvos.

  2. Į maltą mėsą sudėkite išspaustą česnaką, smulkiai supjaustytą svogūną, pomidorų pastą, maltą papriką, virtą bulgurą ir ryžius.

  3. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Mėsą pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, suberkite smulkintas petražoles ir supilkite ištirpintą sviestą. Visus ingredientus gerai išmaišykite.

  4. Įdarą nedideliais kiekiais vyniokite į kopūsto lapus. Ant puodo dugno padėkite 2–3 kopūstų lapus, ant jų vieną šalia kito sudėkite kopūstų suktinukus ir užpilkite vandeniu. Užvirkite ir virkite, kol kopūstai visiškai suminkštės, maždaug 1 valandą.

  5. Arba vietoj virimo galite juos sudėti į orkaitės indą, užpilti pomidorų tyre su druska, pipirais ir česnaku ir kepti 180 laipsnių orkaitėje 30-40 minučių.

Receptu dalijasi „Iki“