Ingredientai

Majonezas 100 g
Pomidorų padažas 2 šaukštai
Čili pipirai žiupsnelis
Marinuoti agurkai 1 vnt.
Žaliosios alyvuogės 8 vnt.
Klasikinis amerikietiškas padažas salotoms ir hamburgeriams. Pagrindinės sudedamosios dalys: majonezas, pomidorų padažas ir smulkiai supjaustyta paprika. Prieskoniai – malti raudonieji pipirai ir čili padažas (pavyzdžiui, tabasko). Taip pat galima dėti svogūno, alyvų, kiaušinio, marinuotų daržovių.

Gaminimo eiga

Pavadinimas kilo nuo vietovės vardo, kur padažas buvo pirmąsyk patiektas viename viešbutyje. Tačiau išpopuliarėjo šis padažas patekęs į Čikagos viešbučio „Valdorf-Astorija“ meniu.

Gaminimas:

Atskirame inde sumaišyti majonezą ir pomidorų padažą, suberti čili pipirų miltelius, sudėti smulkiai pjaustytas daržoves, alyvuoges. Patiekti su daržovėmis, mėsa.

Įvertink šį receptą

Panašūs receptai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena
Lengvai paruošiamas
30 min.

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla