Gaminimo eiga

Ruošiame tešlą

Sutarkuoti margariną, suberti miltus, druską ir išmaišyti elektriniu plaktuvu, kol masė taps panaši į trupinius. Sudėti grietinę, įplakti kiaušinį ir išminkyti tešlą. Tešlą susukti į plėvelę ir palikti šaldytuve 1 valandai. Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Tešlą iškočioti ir įdėti į formą, suformuojant 3–4 cm aukščio kraštus. Subadyti šakute ir kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

Kol tešla kepa, pasiruošiame įdarą

Šviežius grybus apvirti, aliejuje apkepti kubeliais supjaustytą svogūną, suberti grybus ir troškinti uždengtoje keptuvėje apie 10 min. Pagardinti druska, pipirais ir sukrėsti į formą ant apkeptos tešlos. Užberti tarkuotą sūrį.

Gaminame užpilą

Išmaišyti kiaušinį su grietine, suberti smulkiai sutarkuotą sūrį, kepimo miltelius ir miltus, išmaišyti. Pagardinti druska, pipirais ir užpilti ant grybų. Pyragą kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol paviršius gražiai apskrus.
Skanaus!

MALSENA

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Ne silkė pataluose
Lengvai paruošiamas
1 val.

Ne silkė pataluose

Eršketas garstyčių padaže
Lengvai paruošiamas
1 val.

Eršketas garstyčių padaže

Įdarytas amūras
Lengvai paruošiamas
1 val.

Įdarytas amūras

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene
Lengvai paruošiamas
45 min.

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės
Lengvai paruošiamas
1 val.

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės

Madlenos su mandarinais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Madlenos su mandarinais

Artišokų tarta
Reikia pasistengti
1 val.

Artišokų tarta

Blynai su lašiša ir ikrais
Lengvai paruošiamas
20 min.

Blynai su lašiša ir ikrais