Ingredientai

Margarinas 200 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Grietinė 100 g
VISO GRŪDO kvietiniai miltai MALSENA 300 g
Fermentinis sūris 100 g
Grybai 400 g
Svogūnai 1 vnt.
Kiaušiniai 1 vnt.
Grietinė 200 g
VISO GRŪDO kvietiniai miltai MALSENA 1 šaukštas
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Ruošiame tešlą

Sutarkuoti margariną, suberti miltus, druską ir išmaišyti elektriniu plaktuvu, kol masė taps panaši į trupinius. Sudėti grietinę, įplakti kiaušinį ir išminkyti tešlą. Tešlą susukti į plėvelę ir palikti šaldytuve 1 valandai. Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Tešlą iškočioti ir įdėti į formą, suformuojant 3–4 cm aukščio kraštus. Subadyti šakute ir kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

Kol tešla kepa, pasiruošiame įdarą

Šviežius grybus apvirti, aliejuje apkepti kubeliais supjaustytą svogūną, suberti grybus ir troškinti uždengtoje keptuvėje apie 10 min. Pagardinti druska, pipirais ir sukrėsti į formą ant apkeptos tešlos. Užberti tarkuotą sūrį.

Gaminame užpilą

Išmaišyti kiaušinį su grietine, suberti smulkiai sutarkuotą sūrį, kepimo miltelius ir miltus, išmaišyti. Pagardinti druska, pipirais ir užpilti ant grybų. Pyragą kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol paviršius gražiai apskrus.
Skanaus!

MALSENA

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena
Lengvai paruošiamas
30 min.

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla