Ingredientai
Obuoliai
5
vnt.
Cinamonas
1
šaukštelis
Cukrus
1
šaukštas
Muskato riešutai
žiupsnelis
Miltai
1
puodelis
Sviestas
1
puodelis
Cukrus
0.5
puodelio
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir gana smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su cukrumi ir prieskoniais.
Trupiniams sumaišykite miltus su cukrumi.
Šaltą sviestą įtarkuokite į miltus. Trinkite tarp delnų, kol miltai taps „sviestiniai“.
Atskirkite saują sviesto miltų į šoną.
Likusius sviesto miltus sumaišykite su obuoliais.
Suberkite viską į kepimo indą. Išlyginkite ir ant viršaus užberkite atidėta miltų saują.
Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Skaniausia valgyti dar karštą su ledais.
Atsiliepimai