Ingredientai
„Labai gardus, sotus ir greitai pagaminamas maltos jautienos troškinys su pupelėmis ir konservuotais pomidorais. Vienas du – ir gardžiausia vakarienė paruošta. Labai gardu troškinį valgyti su ryžiais, makaronais ar skrudinta duona“, – sako tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė.
Gaminimo eiga
Kubeliais supjaustau 3 vidutinio dydžio svogūnus. Susmulkinu 5 didesnes skilteles česnako.
Į puodą, troškintuvą ar keptuvę, kuriame gaminsiu troškinį, pilu šiek tiek aliejaus. Aliejui įkaitus į puodą keliauja pjaustyti svogūnai ir česnakai. Svogūnus ir česnakus vis pamaišydama kepinu ant didesnės ugnies ~5 min.
Tuomet į troškinuvą prie apkepintų svogūnų ir česnakų dedu 900 g maltos jautienos. Viską kepinu maišydama ~5 min ant didesnės ugnies.
Beriu: 2 šaukštelius rūkytos paprikos miltelių, 0,5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių, 2 šaukštelius džiovintų petražolių, 1 šaukštelį raudonėlio, 0,5 šaukštelio kmynų, 1 šaukštelį druskos, šiek tiek pipirų, pilu 2 šaukštus sojų padažo. Viską gerai sumaišau.
Į puodą su mėsa verčiu 2 skardines (2x400 ml) konservuotų smulkintų pomidorų. Skardinė (400 ml) baltųjų pupelių ir skardinė (400 ml) juodųjų pupelių keliauja į būsimą troškinį. Dar 2 šaukštai pomidorų padažo ir viską gerai sumaišau.
Kai troškinys pradeda burbuliuoti, ugnį sumažinu, uždengiu dangtį. Troškinsiu ~25 min ant silpnesnės ugnies. Laikas nuo laiko patikrinu ir pamaišau.
Paruoštą troškinį apibarstau smulkintomis šviežiomis petražolėmis.
Prie troškinio labai tinka ryžiai, makaronai ar skrudinta duona. Bet šį kartą turėjome skanių pieniškų bandelių. Bandeles perpjoviau išilgai pusiau ir paskrudinau sausoje keptuvėje. Buvo labai gardu!
Skanaus.