„Labai gardus, sotus ir greitai pagaminamas maltos jautienos troškinys su pupelėmis ir konservuotais pomidorais. Vienas du – ir gardžiausia vakarienė paruošta. Labai gardu troškinį valgyti su ryžiais, makaronais ar skrudinta duona“, – sako tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė.

Gaminimo eiga

  • Kubeliais supjaustau 3 vidutinio dydžio svogūnus. Susmulkinu 5 didesnes skilteles česnako.

  • Į puodą, troškintuvą ar keptuvę, kuriame gaminsiu troškinį, pilu šiek tiek aliejaus. Aliejui įkaitus į puodą keliauja pjaustyti svogūnai ir česnakai. Svogūnus ir česnakus vis pamaišydama kepinu ant didesnės ugnies ~5 min.

  • Tuomet į troškinuvą prie apkepintų svogūnų ir česnakų dedu 900 g maltos jautienos. Viską kepinu maišydama ~5 min ant didesnės ugnies.

  • Beriu: 2 šaukštelius rūkytos paprikos miltelių, 0,5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių, 2 šaukštelius džiovintų petražolių, 1 šaukštelį raudonėlio, 0,5 šaukštelio kmynų, 1 šaukštelį druskos, šiek tiek pipirų, pilu 2 šaukštus sojų padažo. Viską gerai sumaišau.

  • Į puodą su mėsa verčiu 2 skardines (2x400 ml) konservuotų smulkintų pomidorų. Skardinė (400 ml) baltųjų pupelių ir skardinė (400 ml) juodųjų pupelių keliauja į būsimą troškinį. Dar 2 šaukštai pomidorų padažo ir viską gerai sumaišau.

  • Kai troškinys pradeda burbuliuoti, ugnį sumažinu, uždengiu dangtį. Troškinsiu ~25 min ant silpnesnės ugnies. Laikas nuo laiko patikrinu ir pamaišau.

  • Paruoštą troškinį apibarstau smulkintomis šviežiomis petražolėmis.

  • Prie troškinio labai tinka ryžiai, makaronai ar skrudinta duona. Bet šį kartą turėjome skanių pieniškų bandelių. Bandeles perpjoviau išilgai pusiau ir paskrudinau sausoje keptuvėje. Buvo labai gardu!

  • Skanaus.