Ingredientai
Šamas
1 kg
Didelės tarkuotos morkos
2 vnt.
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Česnako
6 skiltelė
Sviestas
100 g
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Šamo filė įtrinkite žuvies prieskoniais, apšlakstykite citrinos sultimis ir garstyčiomis, marinuokite 10–15 minučių.
Suvyniokite filė kiekvieno suktinuko viduryje palikdami paprikos gabalėlį.
Supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas, įdėkite smulkinto česnako. Viską 5 minutes kepinkite keptuvėje, įspauskite citrinos sulčių.
Suberkite masę į kepimo indą. Sudėkite šamo suktinukus, apibarstykite sezamų sėklomis. Kepkite apie 40 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių.
Kol suktinukai troškinami, galite paruošti salotas iš vyšninių pomidorų, špinatų, gražgarsčių, graikinių riešutų ir brinzos. Visas sudedamąsias dalis apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.