Ingredientai

svogūnų 0.5 kg
aliejaus 2 v. š.
pomidorų 2 kg
juodųjų pipirų žiupsnelis
cukraus 50 g
druskos 1 šaukštas
citrinos žievelės 0.5 vnt.
Porcijos: 5
Šitaip paruošti pomidorai tiks į sriubas, troškinius, kaip pagardas prie mėsos patiekalų.

Gaminimo eiga

1. Į keptuvę pilkite aliejų, suberkite pjaustytus svogūnus ir juos apkepkite. Sudėkite pomidorus, pipirus, cukrų, druską, įtarkuokite citrinos žievelės ir troškinkite apie 1 valandą ant silpnos kaitros.

2. Troškintus pomidorus supilkite į šiltus, švarius stiklainius, apverskite ir atvėsinkite.

PATARIMAI:

* Galite naudoti padažams, sriuboms, salotoms, mėsos marinavimui, kepinių įdarams bei troškiniams.

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai