Ingredientai
svogūno
1
vnt.
morkos
1
vnt.
česnako
2
skiltelės
saliero stiebo
1
vnt.
alyvuogių aliejaus
1
v. š.
jautienos kulninės
400
g
mažų bulvių
3
vnt.
sviesto
2
v. š.
rozmarino
2
šakelės
laurų lapų
2
vnt.
pomidorų pastos
1
v. š.
vyno (nebūtinai)
0.25
stiklinės
sultinio
0.5
l
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
Gaminimo eiga
1. Svogūną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, morką – stambiais griežinėliais, česnaką ir saliero stiebą susmulkinkite griežinėliais.
2. Į kepimui orkaitėje ir ant viryklės tinkamą puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, dėkite kepti jautienos kulninę, užberkite druskos bei juodųjų pipirų ir kepkite, kol apskus. Tada į puodą suberkite pjaustytas daržoves ir bulves. Sudėkite sviestą, rozmariną ir laurų lapus. Viską išmaišykite. Tada dėkite pomidorų pastą ir išmaišykite. Galite įpilti vyno ir išmaišyti bei leisti jam 2 minutes nugaruoti. Supilkite daržovių sultinį.
3. Uždenkite dangčiu, dėkite į 160 °C temp. orkaitę ir kepkite 3,5–4 valandas.
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai