Ingredientai

svogūno 1 vnt.
morkos 1 vnt.
česnako 2 skiltelės
saliero stiebo 1 vnt.
alyvuogių aliejaus 1 v. š.
jautienos kulninės 400 g
mažų bulvių 3 vnt.
sviesto 2 v. š.
rozmarino 2 šakelės
laurų lapų 2 vnt.
pomidorų pastos 1 v. š.
vyno (nebūtinai) 0.25 stiklinės
sultinio 0.5 l
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis

Gaminimo eiga

1. Svogūną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, morką – stambiais griežinėliais, česnaką ir saliero stiebą susmulkinkite griežinėliais.

2. Į kepimui orkaitėje ir ant viryklės tinkamą puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, dėkite kepti jautienos kulninę, užberkite druskos bei juodųjų pipirų ir kepkite, kol apskus. Tada į puodą suberkite pjaustytas daržoves ir bulves. Sudėkite sviestą, rozmariną ir laurų lapus. Viską išmaišykite. Tada dėkite pomidorų pastą ir išmaišykite. Galite įpilti vyno ir išmaišyti bei leisti jam 2 minutes nugaruoti. Supilkite daržovių sultinį.

3. Uždenkite dangčiu, dėkite į 160 °C temp. orkaitę ir kepkite 3,5–4 valandas.

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai