Porcijos: 4
Šią sriubą gaminu kiekvieną rudenį, kai tik prasideda moliūgų derlius, lauke ima šalti ir norisi kažko skanaus, šildančio. Pagrindinį vaidmenį šioje sriuboje atlieka karalius moliūgas, o jam į draugiją pasitelkiamos kitos lietuviško rudens sezono daržoves.

Gaminimo eiga

Nuskustas ir nuplautas morkas bei bulves supjaustyti kubeliais ir kiek pavirti ant vidutinės ugnies. Tuo tarpu nulupti ir kubeliais supjaustyti moliūgą, cukiniją, susmulkinti svogūną, porą, česnaką. Kai morkos ir bulvės kiek pavirs, suminkštės, į puodą sudėti greičiau išverdančias daržoves: smulkintą moliūgą, cukiniją, svogūną, česnaką, porą. Virti apie 10 min., kol suminkštės.

Baigiant virti, suberti druską, paskaninti sriubą pipirais, česnakų granulėmis, Provanso žolelėmis ir/ar kitais prieskoniais, išmaišyti.

Išjungti viryklę ir leisti sriubai pastovėti, subręsti, o tuo metu pasiruošti skrebučius: sausoje keptuvėje vos vos paskrudinti kubeliais supjaustytą batoną ar šviesią sumuštinių duoną. Tuomet sriubą sutrinti maisto smulkintuvu.

Šitaip paruoštą sriubą siūlau dar pabarstyti šviežiais ar šaldytais žalumynais - svogūnų laiškais, krapais, petražolėmis, galima užberti ir šviežio smulkinto poro. Galutinis akordas - batono ar šviesios sumuštinių duonos skrebučiai. Įsidėkite jų jau tiesiai į dubenėlyje patiektą sriubą. Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai