Ingredientai
moliūgo
400
g
morkų
2
vnt.
svogūnų
3
vnt.
alyvuogių aliejaus
4
v. š.
sviesto
2
v. š.
vandens
500
ml
grietinėlės
60
ml
tarkuoto kietojo sūrio
2
v. š.
juodųjų pipirų
žiupsnelis
druskos
žiupsnelis
Gaminimo eiga
2. Į puodą įpilkite 2 šaukštus aliejaus, ištirpinkite sviestą. Sudėkite kepti svogūnus, morkas ir išmaišykite. Svogūnams suminkštėjus sudėkite kepti moliūgą ir viską išmaišykite. Įberkite druskos ir vėl išmaišykite. Įpilkite vandens, išmaišykite ir virkite, kol daržovės pilnai išvirs.
3. Sriubą sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Įpilkite grietinėlės ir vėl išmaišykite. Patiekite lėkštėje, ant viršaus užpilkite alyvuogių aliejaus, užtarkuokite kietojo sūrio ir užberkite smulkintų juodųjų pipirų.
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai