Ingredientai

moliūgo 400 g
morkų 2 vnt.
svogūnų 3 vnt.
alyvuogių aliejaus 4 v. š.
sviesto 2 v. š.
vandens 500 ml
grietinėlės 60 ml
tarkuoto kietojo sūrio 2 v. š.
juodųjų pipirų žiupsnelis
druskos žiupsnelis

Gaminimo eiga

1. Nulupkite moliūgo žievę, perpjaukite moliūgą pusiau ir išskobkite sėklas, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Morkas supjaustykite storesniais griežinėliais, svogūną – šiaudeliais.

2. Į puodą įpilkite 2 šaukštus aliejaus, ištirpinkite sviestą. Sudėkite kepti svogūnus, morkas ir išmaišykite. Svogūnams suminkštėjus sudėkite kepti moliūgą ir viską išmaišykite. Įberkite druskos ir vėl išmaišykite. Įpilkite vandens, išmaišykite ir virkite, kol daržovės pilnai išvirs.

3. Sriubą sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Įpilkite grietinėlės ir vėl išmaišykite. Patiekite lėkštėje, ant viršaus užpilkite alyvuogių aliejaus, užtarkuokite kietojo sūrio ir užberkite smulkintų juodųjų pipirų.

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai