Ingredientai

Burokėliai (virti arba kepti) 4 vnt.
Svogūnai 2 vnt.
Česnakai 4 skiltelės
Aitrioji paprika 1 vnt.
Imbieras (nedidelis) 1 gabaliukas
Daržovių sultinys 500 ml
Kokosų pienas 250 ml
Kuminai 1 šaukštas
Kalendra sauja
Žalioji citrina 0.5 vnt.
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Avinžirniai (skrudinti) sauja
Porcijos: 4
Sekmadienį Julijos Janus naujai įrengtų namų virtuvėje susirinko garsiausios maisto tinklaraštininkės, kulinarinių knygų autorės – Renata Ničajienė, Nida Degutienė bei visa tinklaraščio „Miško žvėrys“ kūrėjų komanda – Lina, Asta ir Julė. Artėjant didžiosioms metų šventėms nuolat naujų iššūkių bei kūrybinių impulsų ieškanti Julija Janus maisto tinklaraštininkes pakvietė naujam iššūkiui – sukurti po patiekalą iš burokėlių taip, kad patiekalas vizualiai derėtų su šilkine suknele iš Kalėdinės „Julia Janus“ kolekcijos. Burokėlius dizainerė pasirinko sąmoningai, nes tai – sezoninė, viena populiariausių daržovių, puikiai tinkanti šventiniam stalui. Renatos Ničajienės (www.sezoninevirtuve.lt/) receptas:

Gaminimo eiga

1. Į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilkite kokosų aliejaus ir pakepinkite supjaustytus svogūnus, česnakus, aitriąją papriką, smulkintą imbierą, juos pagardinkite druska, pipirais, kuminu. Ten pat suberkite pjaustytus burokėlius ir maišydami viską pakepkite.

2. Į puodą supilkite sultinį ir virkite apie 5 minutes. Tada smulkintuvu viską sutrinkite, į tirštą sriubą įpilkite kokosų pieno, išspaustas žaliųjų citrinų sultis ir dar kartą užvirę iš karto nukelkite nuo ugnies.

3. Trintą burokėlių sriubą patiekite apibarstę skrudintais avinžirniais ir smulkintais kalendrų lapeliais.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena
Lengvai paruošiamas
30 min.

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla