Ingredientai
Dideli supjaustyti svogūnai
2 vnt.
Alyvuogių aliejus
1 v. š.
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.5 šaukštelis
Rudasis cukrus
2 v. š.
Raudonojo vyno acto
2 v. š.
Batonas su kefyru ir kalciu
8 riekelės
Traškiai iškepta šoninė
200 g
Bri sūris griežinėliais
120 g
Ievagrybių
100 g
Kambario temperatūros sviestas
4 šaukštas
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Ant nedidelės ugnies įkaitinkite didelę keptuvę ir troškinkite svogūnus alyvuogių aliejuje su druska iki minkštos konsistencijos ir auksinės spalvos. Kepimo pabaigoje įdėkite cukraus, įpilkite acto, pamaišykite ir išjungę kaitrą palikite karamelizuotis.
2. Pievagrybius susmulkinkite ir patroškinkite keptuvėje su lydytu sviestu, gardinkite druska ir pipirais.
3. Vieną duonos riekelių pusę ištepkite sviestu. Ant neišteptos sviestu pusės uždėkite svogūnų, pievagrybių, bri sūrio ir keptos šoninės. Užvožkite antrąją sviestu ištepta duonos riekele.
4. Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių vidutinėje temperatūroje ar specializuotoje sumuštinių keptuvėje, kol įgaus auksinį-rudą atspalvį, o bri sūris išsilydys. Patiekite iš karto.