Ingredientai

Česnakai 2 skiltelės
Virtas kumpis 8 riekelės
Ryžiai 1 stiklinė
Parmezano sūris 1 šaukštas
Majonezas 2 šaukštai
Petražolės pagal skonį
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Smulkiai supjaustykite kumpį, svogūną, česnaką, į puodą įdėkite sviesto ir troškinkite 3–4 minutes.

Pridėkite ryžių ir kaitinkite dar 5 minutes.

Įpilkite baltojo vyno ir 15–20 minučių troškinkite ant mažos ugnies. Atvėsinkite.

Įmuškite kiaušinius, sudėkite tarkuotą sūrį ir smulkiai kapotas petražoles, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

Gerai išmaišykite (masė turi būti vientisa). Iš jos suformuokite rutuliukus, pavoliokite džiūvėsėliuose.

Apkepkite 5–10 minučių.

Palaukite, kol šiek tiek pravės, tada ant jų uždėkite truputį majonezo, papuoškite alyvuogėmis ir patiekite kaip užkandį.

Jei ruošite prie kepsnio, patiekite iškart, kai apkepsite.

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Avinžirnių kepsneliai su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
45 min.

Avinžirnių kepsneliai su daržovėmis

Antienos krūtinėlė su vyšnių salotomis
Lengvai paruošiamas
30 min.

Antienos krūtinėlė su vyšnių salotomis

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene
Lengvai paruošiamas
45 min.

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės
Lengvai paruošiamas
1 val.

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės

Madlenos su mandarinais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Madlenos su mandarinais

Artišokų tarta
Reikia pasistengti
1 val.

Artišokų tarta