Ingredientai
Česnakai
2
skiltelės
Svogūnai
1
vnt.
Virtas kumpis
8
riekelės
Ryžiai
1
stiklinė
Baltas sausas vynas
1
stiklinė
Parmezano sūris
1
šaukštas
Kiaušiniai
2
vnt.
Juodosios alyvuogės
5
vnt.
Majonezas
2
šaukštai
Malti džiūvėsėliai
sauja
Petražolės
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Smulkiai supjaustykite kumpį, svogūną, česnaką, į puodą įdėkite sviesto ir troškinkite 3–4 minutes.
Pridėkite ryžių ir kaitinkite dar 5 minutes.
Įpilkite baltojo vyno ir 15–20 minučių troškinkite ant mažos ugnies. Atvėsinkite.
Įmuškite kiaušinius, sudėkite tarkuotą sūrį ir smulkiai kapotas petražoles, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
Gerai išmaišykite (masė turi būti vientisa). Iš jos suformuokite rutuliukus, pavoliokite džiūvėsėliuose.
Apkepkite 5–10 minučių.
Palaukite, kol šiek tiek pravės, tada ant jų uždėkite truputį majonezo, papuoškite alyvuogėmis ir patiekite kaip užkandį.
Jei ruošite prie kepsnio, patiekite iškart, kai apkepsite.
Atsiliepimai