Ingredientai

Ryžiai 1 stiklinė
Druska žiupsnelis
Pinijų sėklos 2 šaukštai
Mocarelos sūris 0.5 puodelio
Čederio sūris 0.5 puodelio
Parmezano sūris 0.5 puodelio
Petražolės 1 šaukštas
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Į sultinį įberkite druskos, užvirkite ir suberkite ryžius. Ryžius išvirkite, nukoškite ir sukrėskite į dubenį atvėsti.

Petražoles smulkiai sukapokite ir sumaišykite su tarkuotais mocarelos ir parmezano sūriais, pinijų sėklomis.

Didesniame dubenyje sumaišykite smulkiai tarkuotą parmezaną, maltus džiūvėsius (tik 1 stiklinę), kiaušinius ir atvėsusius ryžius. Gerai išmaišykite.

Iš ryžių masės nulipdykite delno dydžio paplotėlį, į vidurį dėkite mocarelos įdaro, apgaubkite ryžių paplotėlio kraštais ir pavoliokite tarp delnų, kad gautųsi rutuliukai.

Rutuliukus apvoliokite likusiuose maltuose džiūvėsiuose.

Sudėkite ant lėkštės, apdenkite ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai porai valandų.

Virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Visagrūdės duonos sumuštinis su kalakutiena
Lengvai paruošiamas
20 min.

Visagrūdės duonos sumuštinis su kalakutiena

Prancūziškas užkandis
Lengvai paruošiamas
15 min.

Prancūziškas užkandis

Bavariški raugintų kopūstų kroketai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Bavariški raugintų kopūstų kroketai