Ingredientai
Kopūstai
10
kg
Morkos
1
kg
Burokėliai
200
g
Česnakai
10
skiltelės
Vanduo
1
l
Druska
2
šaukštai
Cukrus
1
stiklinė
Actas 9 proc.
1
stiklinė
Saulėgrąžų aliejus
stiklinė
Juodieji pipirai
pagal skonį
Kvepiantys pipirai
pagal skonį
Gaminimo eiga
Kopūstus sutarkuokite specialia trintuve. Morkas ir burokėlius sutarkuokite burokine trintuve.
3 litrų stiklainius švariai išplaukite ir sterilizuokite. Dėkite sluoksniais daržoves: kopūstus, burokėlius, morkas, į kiekvieną stiklainį dėkite po česnako skiltelę.
Išvirkite marinatą. Į vandenį primiausiai dėkite prieskonius, o kai vanduo užkais, suberkite cukrų ir druską, supilkite aliejų. Kai vanduo užvirs, pakaitinkite dar 5 minutes ir supilkite actą. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek pravėsti. Kai marinatas atauš iki maždaug 80 laipsnių, užpilkite ant paruoštų kopūstų. Marinato turi būti bent 5 cm virš kopūtų.
Kamabario temperatūroje kopūstus palikite porai dienų, kad įrūgtų, paskui laikykite rūsyje arba šaldytuve.
Atsiliepimai