Įprasti svogūnai daugelį priverčia lieti ašaras, tačiau marinuoti svogūnai, priešingai – jie nepalieka abejingų. Puikiai derantys prie įvairių grilio patiekalų, marinuoti svogūnai kartu yra ir vienas greičiausiai paruošiamų garnyrų, tačiau ir jų receptuose slypi ne viena paslaptis.

Gaminimo eiga

1. Svogūnus supjaustykite maždaug 6 mm storio griežinėliais ir suberkite į didelį puodą, taip pat supilkite actą, suberkite cukrų, garstyčių ir salierų sėklas bei druską.

2. Virkite svogūnus ant viryklės aukštoje temperatūroje apie 15 minučių.

3. Kol verda, pasiruoškite indus, į kuriuos sudėsite marinuotus svogūnus – geriausiais tiks nedidelės talpos stiklainiai užsukamu arba užspaudžiamu dangteliu; juos švariai išplaukite ir šiek tiek pakaitinkite orkaitėje – karštis sunaikins po plovimo likusias bakterijas.

4. Numatytam laikui pasibaigus, į puodą suberkite ciberžolės miltelius bei garstyčias, viską užvirinkite.

5. Dar karštą svogūnų marinatą supilstykite į paruoštus stiklainėlius ir sandariai uždarykite. Taip ruošiami marinuoti svogūnai išsilaikys per visą vasarą, todėl pasiruošę didesnį jų kiekį, galėsite džiaugtis lengvu ir skalsiu garnyru prie grilio patiekalų.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai