Ingredientai
Spanguolės
200 g
Druskos ir pipirų pagal skonį
2 šaukštas
Kmynai
3 šaukštas
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Obuolių
5 vnt.
Gaminimo eiga
Kopūstus smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite.
Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis.
Kopūstus sumaišykite su morkomis, spanguolėmis, kmynais ir druska.
Sluoksniuokite: plonas obuolių sluoksnis, platus kopūstų, plonas obuolių, platus kopūstų...
Kopūstus pridenkite švaria marle ir prislėkite mediniu dangčiu (ant viršaus galite uždėti butelį su vandeniu ar nuplautą akmenį).
Kopūstus pastatykite šaltai. Po 10 dienų jau galima ragauti šviežiai raugtų kopūstų.