Ingredientai

Kiaulienos šonkauliukai 500 g
Bazilikai šaukštas
Sviestas 2 šaukštai
Malti džiūvėsėliai 50 g
Garstyčios 2 šaukšteliai
Alyvuogių aliejus stiklinė
Citrinų sultys 2 šaukštai
Tarkuota citrinos žievelė žiupsnelis
Rozmarinai šaukštas
Medus 2 šaukštai
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Kiaulienos šonkaulius supjaustykite, nuplaukite ir nusausinkite.

Panardinkite į iš alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių, medaus, tarkuotų citrinų žievelių, rozmarinų, druskos ir pipirų paruoštą marinatą.

Šonkaulius palikite marinuotis šaldytuve bent porą valandų.

Iš marinato išgriepkite šonkaulius, nusausinkite ir apkepkite įkaitintame aliejuje kelias minutes.

Šonkaulius išimkite ir nusausinkite.

Dubenuje sumaišykite išlydytą sviestą, bazilikus, garstyčias ir maltus džiūvėsėlius. Mišinyje apvoliokite šonkaulius ir sudėkite ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos.

Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Be galo skanūs daržovių kotletukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Be galo skanūs daržovių kotletukai

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba