Ingredientai

kiaušinių vnt.
didelio batato 1 vnt.
vidutinių baravykų vnt.
vidutinio svogūno 1 vnt.
žaliųjų ir juodųjų alyvuogių mišinio 1 sauja
petražolių 1 ryšulėlis
skiltelių česnako 2 vnt.
alyvuogių aliejaus 2 v. š.
rozmarino 1 šakelė
čiobrelio 1 šakelė
kaparėlių 1 a. š.
šviežio sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio 1 vnt.
miltų 0.5 stiklinės
„Panko“ džiūvėsėlių 0.5 stiklinės
rapsų ir kanapių aliejaus 0.5 stiklinės
sviesto 1 v. š.
skiltelės žaliosios citrinos 1 vnt.
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis
Porcijos: 1

Gaminimo eiga

1. Kiaušinius išplakite.

2. Batatą supjaustykite išilgai skiltelėmis, baravykus ir svogūną – smulkesniais kubeliais, alyvuoges, petražoles ir česnaką susmulkinkite. Batatus sumaišykite su šaukštu alyvuogių aliejaus, druska ir juodaisiais pipirais, čiobreliu, rozmarinu ir kepkite 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

3. Grybus, česnaką ir svogūnus pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi, suberkite alyvuoges, kaparėlius, pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite, lengvai pakepinkite. Subėrę petražoles viską išmaišykite ir patraukite nuo kaitros.

4. Šviežią sausai brandintos jautienos mentės didkepsnį išmuškite mėsos plaktuku arba prikaistuviu, įtrinkite druska, juodaisiais pipirais ir apvoliokite tokia tvarka: miltai, kiaušinio plakinys, „Panko“ džiūvėsėliai.

5. Rapsų ir kanapių aliejų supilkite į keptuvę ir gerai įkaitinkite. Gamintą jautienos šnicelį kepkite įkaitintame aliejuje po 2–3 min. iš kiekvienos pusės. Iškepus mėsai nusausinkite riebalų perteklių popierine servetėle arba rankšluosčiu.

6. Į keptų grybų masę dėkite sviestą ir lengvai pakaitinkite 1–2 min., kol sviestas išsilydys. Į lėkštę dėkite keptą jautienos šnicelį, ant viršaus keptų baravykų ir alyvuogių masę, žaliosios citrinos skiltelę, petražolių lapelius ir patiekite su batatų skiltelėmis.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai