Ingredientai

Vištienos filė 500 g
Kiaušinių baltymai 2 vnt.
Krakmolas 1 šaukštas
Sezamų aliejus 1 šaukštas
Rūkytų paprikų milteliai 0.5 šaukštelio
Raudonėliai 0.5 šaukštelio
Juodieji malti pipirai žiupsnelis
Druska 1 šaukštelis
Kukurūzų miltai 5 šaukštai
Aitriosios paprikos milteliai 1 šaukštelis
Žaliosios citrinos sultys 2 šaukšteliai
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis.

Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir sumaišykite su krakmolu, aliejumi, raudonėliais, pipirais, druska, rūkytos paprikos milteliais. Supilkite žaliosios citrinos sultis ir išmaišykite.

Kukurūzų miltus atskirame dubenyje sumaišykite su aitriųjų paprikų milteliais.

Vištienos juosteles pamirkykite kiaušinio plakinyje ir apvoliokite kukurūzų miltuose.

Dėkite kepti į keptuvėje įkaitintą aliejų (aliejaus turi būti įpilta pakankamai daug, kad beveik apsemtų juosteles). Vienu metu sudėkite tiek juostelių, kad šios keptų viena prie kitos nesiliesdamos.

Kepkite ant vidutinės ugnies ir nemaišykite. Juosteles apverskite tik kai apatinė pusė jau bus gražiai paskrudusi.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba