Ingredientai
Cukinijos
2
vnt.
Druska
0.5
šaukštelio
Pipirai
žiupsnelis
Česnako milteliai
0.5
šaukštelio
Alyvuogių aliejus
2
šaukštai
Kiaušinio baltymas
1
vnt.
Parmezano sūris
0.5
puodelio
Malti džiūvėsėliai
0.5
puodelio
Porcijos: 6
Šiam užkandžiui labiausiai tinka jaunos cukinijos, kurių žievė dar yra minkšta, o sėklos pilnai nesusiformavę.
Gaminimo eiga
1. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite gana plonais griežinėliais.
2. Suberkite į dubenį, pabarstykite druska, pipirais, česnako milteliais, apšlakstykite aliejumi ir supilkite lengvai plaktą kiaušinio baltymą. Labai gerai išmaišykite.
3. Kitame dubenėlyje sumaišykite smulkiai tarkuotą parmezano sūrį ir maltus džiūvėsius.
4. Mišinyje apvoliokite cukinijų griežinėlius ir sudėkite vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
5. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
6. Patiekite jau atvėsusius.
Skanaus!
Atsiliepimai