Ingredientai
Menkės filė
8 vnt.
Miltų
2 puodelis
Kepimo milteliai
1 šaukštas
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 šaukštelis
Šviežiai maltų pipirų
0.5 šaukštelis
Kiaušiniai
1 vnt.
Mineralinis vanduo sūrus ir negazuotas
1 puodelis
Ryžių miltų
0.5 puodelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Menkių filė perpjaukite per pusę į lygias dalis.
Gerai apvoliokite ryžių miltuose.
Didesniame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, prieskonius, kiaušinį ir stipriai gazuotą mineralinį vandenį. Tešlą gerai išplakite.
Į tešlą merkite žuvies gabaliukus, ištraukite ir dėkite virti-kepti į įkaitintą puode aliejų.
Kepkite apie 5 minutes, kol žuvies gabaliukai gražiai apskrus.
Iškeptą žuvį dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.
Apibarstykite druska.
Patiekite su skrudintomis bulvytėmis ir šviežiomis daržovėmis.