Ingredientai

Vištienos filė 500 g
Sojos padažas 3 šaukšteliai
Baltojo vyno actas 1 šaukštas
Medus 2 šaukštai
Džiovinto imbiero milteliai 1 šaukštelis
Česnakai 5 skiltelės
Imbieras gabaliukas
Cukrus 3 šaukštai
Baltojo vyno actas 2 šaukštai
Sojos padažas 4 šaukštai
Vanduo 6 šaukštai
Krakmolas 1 šaukštas
Kiaušiniai 1 vnt.
Vanduo 5 šaukštai
Krakmolas 4 šaukštai
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

Sumaišykite marinato produktus ir užpilkite juo vieno kąsnio gabaliukais supjaustytą vištieną. Dėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų pasimarinuoti.

Kiaušinį suplakite su šaltu vandeniu ir krakmolu. Į tešlą sudėkite marinuotos vištienos gabaliukus.

Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite vištieną ir apkepkite iš visų pusių, kad gražiai apskrustų (geriausia vištieną kepti per du kartus - taip gabaliukai nesukibs).

Iškeptą vištieną išimkite iš keptuvės.

Į karštą aliejų suberkite smulkiai pjaustytą česnaką ir imbierą.

Sumaišykite vandenį, actą, sojų padažą ir cukrų. Padažą supilkite į keptuvę. Kaitinkite kol užvirs.

Vieną šaukštą krakmolo ištirpinkite trijuose šaukštuose vandens ir supilkite į padažą. Gerai išmaišykite.

padažui sutiršrštėjus, suberkite keptą vištieną ir išmaišykite. Maišant kepkite dar kelias minutes ant mažos ugnies.

Patiekite su virtais ryžiais ir daržovių salotomis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu

Tradicinė silkė pataluose
Reikia pasistengti
1 val.

Tradicinė silkė pataluose